Parhaat koiran valjaat vuonna 2020

Koiran valjaat

Mietitkö valjaiden hankkimista koirallesi? Kun koiralle valitaan valjaita, on tärkeää miettiä ensin, millaiseen käyttöön valjaat halutaan. Koirien valjaissa on eroja ja siksi niitä kannattaa vertailla ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. Koiran valjaat voidaan hankkia mm. normaaliin lenkitykseen tai vetotarkoitukseen. Tai jos on tarve vedonestovaljaille, niitäkin löytyy erilaisia.

Koiran valjaat eivät saa painaa eikä puristaa. Huonosti sopivat valjaat saattavat hangata koiraa liikkuessa ja siksi on tärkeää valita juuri koirallesi sopivat valjaat. Hyvät valjaat istuvat hyvin, ne ovat koirasta mukavat eivätkä aiheuta kipua tai epämukavuutta. Kokosimme yhteen muutaman hyvän vaihtoehdon, joiden joukosta saatat hyvinkin löytää juuri sopivat koiran valjaat.

Rukka

RukkaPets logo

Rukka Form Neon -valjas, keltainen

4/5

Kestävästä materiaalista valmistettu valjas tukevilla kiinnitysrenkailla takaa valjaiden luotettavuuden myös vaativissa tilanteissa.

Osta nyt: 18,87 - 23,07 €

Rukka Solid valjaat, musta

3/5

ukka Solid -valjas on käytännöllinen valinta valjaaksi niin aikuiselle kuin kasvavalle koiralle.

Osta nyt: 37,95 - 49,95€

Rukka valmistaa koiran valjaita erikokoisille ja -ikäisille koirille. Rukka Solid on yksi valmistajan valjasmalleista ja siitä on saatavana 5 eri kokoa. Näin koiranomistaja löytää samasta mallista valjaat niin pienelle, kasvavalle kuin isollekin koiralle.

Rukka Solid on koiralle miellyttävän pehmeä valjas. Se on suunnitteltu niin, että se istuu hyvin eikä paina tai hierrä. Lisäksi valjaat on valmistettu kestävästä materiaalista, joka on lenkin päätteeksi helppo puhdistaa. Rukan valjaiden kanssa ei tarvitse miettiä sääolosuhteita.

Nämä koiran valjaat voidaan säätää koiralle sopiviksi. Kokoja on saatavilla viisi, mutta kaikkia voidaan vielä lisäksi säätää. Säätömahdollisuus takaa, että valjaat istuvat hyvin mille tahansa koiralle. Valjaissa on heijastin, jotta ne näkyisivät hyvin myös pimeällä. Tämä on hyvin tärkeää Suomen olosuhteissa.

Katso myös Rukka Form Polar Valjaat täältä

Haluatko tietää Lemmikintarvike.fi:n ajankohtaisista uutisista ja tuotetarjouksista heti ensimmäisten joukossa? Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Hurtta

Hurtta logo

Koiran valjaat Hurtta Adventure, koralli

4/5

Ergonomisesti muotoiltu Hurtta Adventure -valjaat on valmistettu erittäin pehmeästä neopreeni- ja mesh-tyyppisestä kankaasta.

Osta nyt: 29,33 - 41,90 €

Hurtta valjaat, Y-malli, kirsikka

3/5

Hurtta Y-valjaat sopivat aktiiviseen ulkoiluun kaikille koirille. Ergonominen Y-malli istuu erikokoisille ja mallisille koirille.

Osta nyt: 14,95 - 29,90 €

Hurtta on yksi suomalaisten suosima valjasmerkki eikä ihme, se on kotimainen merkki, valjaat ovat mukavia, helppokäyttöisiä sekä konepestäviä. Hurtta Outdoors Korppi on yksi kestosuosikki, joka sopii koiran päivittäiseen lenkitykseen. Valjaissa on lisäksi näkyvät heijastimet koko valjaiden alueella, joten koirasi näkyy myös pimeällä.

Näiden y-mallisten valjaiden etuihin kuuluu ehdottomasti se, että niitä voidaan käyttää monipuolisesti. Ne poistavat koiran niskaan kohdistuvaa painetta ja näinollen lenkitys on koiralle mukavampaa. Valjaiden rintaremmissa on lenkit koiran vetohalujen vähentämistä varten. Nämä koiran valjaat sopivat hyvin myös jäljestykseen, sillä niihin saa kiinnitettyä jälkiliinan.

Julius K9

Julius K9 logo

Julius K9 ovat erittäin kestävät koiran valjaat. Niitä on saatavana viittä eri kokoa: 14 kilosta aina yli 70 kiloon. Ne on suunniteltu ergonomisesti niin, että ne olisivat koiralle mahdollisimman mukavat. Koira voi siis liikkua ja hengittää niissä vapaasti ilman paineen tunnetta. Tämä on tärkeää, jotta vältyttäisiin turhilta vaurioilta ja epämukavuudelta.

Julius K9 -valjaat kuuluvat ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoon, sillä ne on suunniteltu erityisen kestäviksi. Ne on testattu kestävyyden kannalta ja vahvan ompeleen takaa turvavyömmel. Niiden kiinnityssolki on murtumaton, joten koiranomistaja voi olla huoletta hihnan toisessa päässä – valjaat eivät rikkoonnu kesken käytön. Ja toki valjaat on varustettu heijasimin.

Ruffwear Front Range Harness

Ruffwear Webmaster valjaat, harmaa

5/5

RuffWear Webmaster -monitoimivaljaat sopivat monenlaiseen käyttöön; päivittäiseen lenkkeilyyn, patikointiin, kuntoutuksen ja hankalissa paikoissa liikkumisen apuna. 

Osta nyt: 79,90 €

Ruffwear Webmaster valjaat, punainen

5/5

Erittäin hyvin tukevat valjaat ovat hyödylliset, kun koiraa joutuu auttamaan esteiden yli tai esim. korkeaan autoon.

Osta nyt: 79,90 €

Ruffwear valmistaa valjaiden lisäksi muitakin koiran ulkoiluun soveltuvia tarvikkeita. Ajatuksena on voida ottaa koira mukaan ulkoiluun minne vain. Ruffwearin Front Range Harness ovat y-malliset koiran valjaat, jotka on suunniteltu aktiivisesti ulkoilevalle koiralle. Ne on pehmustettu niin, että koiralle ei aiheudu epämukavia kiertymiä valjaiden käytöstä.

Valjaita voi käyttää tavanomaisesti kiinnittämällä talutushihna valjaiden yläosan lenkkiin tai jos halutaan vähentää koiran vetämistä, hihna voidaan kiinnittää valjaiden rintaosassa olevaan lenkkiin. Nämä koiran valjaat voidaan säätää juuri omalle koiralle sopiviksi – tämän takaa valjaiden neljä eri säätösolkea.

Jos koirasi tarvitsee erityisesti kulutusta kestävät valjaat, on Ruffwear hyvä valinta tähän tarkoitukseen. Valjaat on valmistettu erityisen kestävistä materiaaleista, joten ne ovat hyvin pitkäikäiset ja kestävät. Valjaista on saatavilla kaksi väriä ja kolme eri kokoa, joten omalle koiralle löytyy varmasti sopiva koko.

Kirjoittaja:

Miina
Miina
Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä kotieläintarvikkeita laidasta laitaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Vieritä ylös